6.sınıf ingilizce testi 4

Yayınlanma 6. Sınıf İngilizce Yazılı Soruları ve Testler

76)A: …………… is your school number? 

     B : It is 1535.

 

    A) Who                  B) What                      C) Whose                               D) Which 

 

77)Can you play tennis?

 

A)No, I can.               B)Yes, she can.                      C)No, I can’t.             D)Yes, I can’t.

 

 

 

78)Can you touch the ceiling?

-          No, I can’t.

-          Why not?

-          Because it is too __________.

 

A)high                        B)heavy                      C)fat                           D)hot

 

 

 

79)                                                            

 KATE           JOHN                 DAVID           BOB                              TOM

 

I am thirty-five years old. I have got a red jacket and I am very rich.

 Who am I?

 

   A) BOB                     B) TOM                      C) DAVID                    D)JOHN

 

80)Resimdeki mesleklerin ilk harfleriyle oluşan kelimeyi bulunuz.

                                                       

 

    A) cat                  B) hot                   C) fat                  D) cook

 

  81)How ............ honey is there in the bottle?

 

    A) many                            B) much                       C) what                         D) more

 

   82)I prepared thirty .................... for my son’s birthday party.

 

     A) sandwich                         B) sandwichs          C) sandwiches                   D) sandwichies

 

   83)Mary and I ................ very hardworking students.

     

A) am                              B) are                   C) have got                        D) has got

 

 84) How many months are there in a year?

 

A)Seven                     B) Six                         C) Twelve                   D)Thirty

 

 

85)I haven’t got………………….money

 

  A)any                 B) a                             C) some          D)an

 

86)____________milk is there in the glass?.

 

A)how many                B)how much                     C)a few                   D)a little

 

87)How many oranges________there in the basket?

 

A)are                 B)is                   C)a few                  D)a litlle

 

88)She ___________got a pink dress.

 

A)is                    B)have                    C)has                     D)are

 

89) I get up ________6:30 o’clock.

 

A)on               B)  in                      C)under                    D)at

 

90)What's the time?    4:15

 

   A) It’s four fifteen.                         B) It’s quarter to four.          

   C) It’s quarter to five.                     D) It’s quarter past five.  

 

 

91)A: Has Jack got a car?

     B: Yes, he ......

 

    A) has                     B) does                       C) do               D) have  

  

92)Mehmet isn’t fat. He is ................................

 

 A) beautiful                       B) small                C) thin                                   D) thick

 

93)………..there…………supermarkets in this town?

     Yes, there…………one  supermarket here.

 

 A)Is / some / a           B)Are/ a / a                 C)Are/ any / is            D)Is/ some/ are

 

94)How much ………….is there in this cake?

 

A)tomatoes                 B)sugar                       C)cake                        D)shampoo

 

95)…………………..are there?

 

A)How much tomatoes                                 B)How many soup

C)How many tomatoes                                 D)How much potatoes

96)Alice: Who is she in front  of our house?

     Brian: She is my ……………, sister of my mother.

 

A)aunt                        B)uncle                       C)brother                    D)cousin

 

97)……………….sugar is there in the bowl?

 

A)some                       B)How much              C)Any                        D)How many

 

98)……………only three chairs in my room

 

A)They are                 B)There are                 C)There is                   D)It is

 

99)There aren’t ………….oranges but there are………….apples in the fridge.

 

A)some / any              B)any / some              C)some / some                        D)any / any

 

100) ………………..any money in the wallet?

 

A)There are                B)There is                   C)Are there                D)Is there

 

 

 

 

CEVAP ANAHTARI ( 76/100 )

76

B

86

B

96

A

77

C

87

A

97

B

78

A

88

C

98

B

79

B

89

D

99

B

80

A

90

A

100

D

81

B

91

A

 

 

82

C

92

C

 

 

83

B

93

C

 

 

84

C

94

B

 

 

85

A

95

C