6.sınıf ingilizce testi 3

Yayınlanma 6. Sınıf İngilizce Yazılı Soruları ve Testler

51)Her name …………Mary

 

a)are                b)is      c)am    d)aren’t

 

52)Musa and I aren’t ten years old…………….are nine years old

 

a)You              b)They            c)We               d)She

 

53) My father’s  son is my ………….

 

 a) brother       c) sister

b) uncle           d) aunt

 

54) A lemon is………………..

 

 a) pink                       c) red

 b) yellow                   d) blue

 

55)…………..doctors

 

a)He is            b)She is           c)It is              d)They are

 

56)My lunch is ………….12:30

 

a)in      b)on     c)at      d)from

 

57)……………Ayşe……………on exam  tomorrow  ?

 

 A)Has – got                 B)have –  have                     C)have- got                D) haven’t –gotç

 

58)What…………you  got  in  your  bag ?

 

  a-has-has      b-have-has        c-  has- have         d- have- have

 

59)There  is  ……..  cheese   in  the  fridge,

   but  there  isn’t   ………   butter.

 

a)   a  /  any                         b)  any  /  a         c) some  / any                     d)  some / an

60) There  is  ……   chair  in  my  room, but  there 

    aren’t   ……….  armchairs.

 

a)   a  /  any                           b)  any  /  a                   c) some  / any                       d)  some / an

 

 

61)

                                                            

          

 

There is a cat …………..the table.

 

a)on                 b)under                       c)at                  d)in

 

62)

 

 

 

                

Are there any apples in the bowl ?

 

a)There isn’t any apple in the bowl.

b)There aren’t any apples in the bowl.

c)Yes, there are some apples in the bowl.

d)Yes, there is some apples in the bowl.

 

63)She is Sibel. …………….. dress is pink.

 

a) His               b)  My            c)Her               d) Your

 

 

 

64)   Make the plural form.

 

 

 

 

 

a)   a baby     --      four babies 

b)   a baby     --      for babys

c)   a  baby     --     four babyies

d)   a baby      --     four babyis

 

65) …………… has got a radio? Jane has.

 

a)When              b)What                   c)Whose            d)Who

 

       66) A:  _________ a sister ?

               B: Yes , __________ .

 

a)     Have you got / I have

b)      What have you got / she hasn’t

c)      Have you got / I haven’t

d)     Has she got / I have

 

67) What …………………………….in your house?

 

a) have you got           b) are you                    c) is you                         d) has you got

 

68) A) ………………………..you in the living room?

    B) Yes, I ……………………………………

 

a) Are / am                   b) Can / can               c) Have / have             d) Is / am

 

69)Tom has got  a camera. He ……………. photo.

 

    A)take                    B)taking                     C)can take                  D)can’t take

 

  70) A: ………………………. bottles of fruit juice are   there in the fridge?

        B: There aren’t  ……………………

 

A)How many / same                          B)How many / any

C)How much /same                           D)How much / any

 

  71)Why can’t Jack play tennis?

 

    A)Because he isn’t too ill.                                     B)Because he is too clever.

    C)Because he is too young.                                   D)Because he is too tired.

 

 

72) A : Our baby ________________ speak

      B : Why?

      C: Because he is _______________

  Fill in the blanks with suitable words?

 

A)can / too old                                   B)can’t / too young

C)can / too ill                                     D)can’t / too hot

 

73) A: I am a new student in this school. I have got .…………… friends

                

    A)a        B) a few          C) much          D) a little

 

74) A: The exam is ……  10:30  ……  Monday 

               

    A)  on  \ on                         B)  at  \ in                   C )   in  \  at                D) at \on

 

75)A:…………………..butter is there in the fridge?

      B:There is some butter in the fridge.

 

  A)How many                       B) Which                    C) How much                         D) What

 

 

 

           

CEVAP ANAHTARI ( 51/75 )

51

B

61

B

71

D

52

C

62

C

72

B

53

A

63

C

73

B

54

B

64

A

74

D

55

D

65

D

75

C

56

C

66

A

 

 

57

A

67

A

 

 

58

B

68

A

 

 

59

C

69

C

 

 

60

A

70

B