6.sınıf ingilizce testi 2

Yayınlanma 6. Sınıf İngilizce Yazılı Soruları ve Testler

26)We’re Jane and Rose.This is ………..house.

 

a)our               b)my               c)her                d)their

 

27)Are those motorbikes or……………?

 

a)bikesi           b)bike              c)bike’s           d)bikes

 

28)Is Mary a teacher or a fireman?

 

a)Mary is a teacher or a fireman

b)He is a teacher

c)She is teacher

d)He is a fireman

 

29)What are those?

 

a)They are cars                       b)They are car

c)Those aren’t cars                 d)Those is cars

 

30)Is this a cat?

 

a)No, it is a cat

b)Yes,  it is

c)Yes, they are

d)No, they aren’t

 

31) A:What is her nationality?

       B:…………….Turkish.

 

a)She is an      b)Her is           c)She is           d)He is a

 

32)What colors are oranges?

 

a)They are brown

b)They are green

c)They are yellow

d)They are orange.

 

33)…………….many sisters have you got?

 

a)What                        b)How            c)Where                      d)Which

 

34) It is a quarter to five

 

a)7:30              b)4:45             c)5:45              d)5:15

 

35)She isn’t tall.

     She is…………..

 

a)tall                b)old               c)young           d)short

 

36) They……………my shoes

 

a)is                  b)am                c)are                isn’t

 

37) A:What colour is Turkiye’ flag?

      B:It’s………………………

 

a)blue              b)white           c)red               d)red and white

 

prepos6.gif38) A: Where is the cat?

B: The cat is ___________ chair.

a)under

b)between

c)on

d)in front of

 

39) . _________ Ali and Ahmet_______ a schoolbag?

a)Has / got

b)Got

c)Have

d)Have / got

 

40)………………….doctors.

a)He is                        b)She is           c)It is              d)They are

 

41)My lunch is ………………….12:30

 

a)in      b)on     c)at      d)from

 

42)What time is it? (02:15)

 

a)It’s a quarter past two

b)It’s half past two

c)It’s a quarter to three

d)It’s two o’clock

 

43)A:What time is your football match?

     B:It’s ………..seven o’clock

 

 a)at     b)in      c)on     d)under

 

44)Choose the correct sentence

 

a)That are a boxes

b)These is a box

c)Those are boxes

d)Those are box

 

45)What time is it? (02:45)

 

a)It is a quarter past two

b)It is a quarter to two

c)It is a quarter to three

d)It is a quarter past two

 

46) A:What is the first month of the year?

      B:It’s ………………………….

 

a)December

b)February

c)January

d)May

 

47) A:What are……………..?

      B:…………are computers.

 

a)these / It       b)they / It        c)these / They             d)those / It

 

48)What are……………….?

 

 a)that             b)this               c)these            d)it

 

49)A:………………………..are you from?

      B:…………. am from England

 

a)How – I                   b)What – You            c)Who – You              d)Where- I

 

 

50)How ………….. you today?

 

 a) are old                   c) old is

 b) old                         d) are

 

 

CEVAP ANAHTARI ( 26/50 )

26

A

36

C

46

C

27

D

37

D

47

C

28

C

38

C

48

C

29

A

39

D

49

D

30

B

40

D

50

D

31

C

41

C

 

 

32

D

42

A

 

 

33

B

43

A

 

 

34

B

44

C

 

 

35

D

45

C

 

 

Benzer İçerikler