6.sınıf ingilizce testi 1

Yayınlanma 6. Sınıf İngilizce Yazılı Soruları ve Testler

6. SINIF İNGİLİZCE

 

1) A:What time is it?

     B:……………………..(8.20)

 

A) It is eight to twenty.

B) It is half past eight.

C) It is a quarter to eight.

D) It is tweny past eight.

   

2) A:What is the day today?

      B: ……………….

 

A) It is Monday.

B) It is on Monday

C) It is at two o’clock on Friday.

D) It is September.

 

3)- What time is it?( 15:45 )

 

a) It’s quarter past three a.m

b) It’s a quarter past three p.m

c) It’s a quarter to three p.m

d) It’s a quarter to four p.m

 

4) It is …………….  the  ………….  (5th) floor.

 

a) on/five                                 b) on / fifth

c) in/five                                  d) on/fifty

 

                                    

 5) This is …….friend . …….. name is David.

                            Boşlukları doldurunuz .

                           

                           A ) our \ My                C ) my \ His

                           B ) my \ It ‘s                D ) his \ Our

 

6)  I ‘m Pavarotti. I ‘m from Italy .I’…………….

                           Boşlukları doldurunuz .

.                        

                           A) French                    C) English

                            B )Italy                        D )Italian

  

7).My parents__________________ shopping at the moment.

 

a)do                            b)are                c)is do                         d)does

 

 

 

 

8)A:What is your sister’s name?

   B:…….name is   Kate.

 

   a)Their    b)Her    c.)It’s     d.)His

 

9)A:How old are you?

   B: I am 12 (……) years old.

 

  a)nineteen      b)eight               c)sixteen      d)twelwe

 

10)David and I....... friends.

 

a-)is     b-)am   c)are  d)do

 

11) Türkan ŞORAY is a famous.........in Turkiye.

 

a)businessman    b)actor         c)waiter              d)actress

 

12)What nationality is Hans

 

a) He is German                    b) He is Germany

c)He is from Germany         d)He’s in Germany

 

13) Are those cats or dogs?

 

a) Yes, they are cats               b) No they aren’t dogs.They are cats.

c) Those are dogs and cats     d) They are cats

 

14)Are those your…………….?

 

a)pencils          b)pencil           c)ruler             d)rubber

 

15) A:Have you got physical education lessons …………..Mondays?

      B:Yes, I have

 

a)in                  b)at                 c)on                 d)over

 

16)……………there…………..tickets for this night?

 

a)Is / some                  b)Some / any              c)Are / any                  d)Are / some

 

17)Is there…………. worker in the street?

 

 

a)some            b)any               c)a                   d)an

 

18)………………a table in my bedroom

 

a)There are                  b)This              c)There is                    d)That

 

19)What time is it? (11:55)

 

a)It’s five past twelve.

b)It’s five to twelve

c)It’s twelve to five

d)It’s twelve past five

 

20)What is the day after Sunday?

 

a) Sunday       b)Tuesday       c)Monday       d)Wednesday

 

21)Who draws plans for buildings?

 

a)Engineers                 b)Nurses                     c)Architects                d)Pilots

 

22)Our English exam is ………..tuesday

 

a)in                  b)at                 c)on                 d)up

 

23) A:What time is it?

      B:07:20

 

a)It is half past seven

b)It is fifty past seven

c)It is twenty to seven

d)It is twenty past seven

 

24) My father……………a doctor

 

a)am    b)is      c)are    d)do

 

25)The ninneteenth of May, nineteen nineteen

 

a)19th March 1929

b)19th May 1919

c)29th May 1919

d)29th May 1999

 

           

CEVAP ANAHTARI ( 1/25 )

1

D

11

D

21

A

2

A

12

A

22

C

3

D

13

D

23

D

4

B

14

A

24

B

5

C

15

C

25

B

6

D

16

C

 

 

7

B

17

C

 

 

8

B

18

C

 

 

9

D

19

B

 

 

10

C

20

C